Την Κυριακή Μετά τα Φώτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, πλαισιωμένος από τον εκλεκτό προΐςταμενο  του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κατςαφαρόπουλο και τους εφημερίους του Ναού. Ο Χριστός, είπε στο κήρυγμά του ο Σεβαςμιώτατος, όπως μας λέει το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα, άρχισε το κήρυγμά του με την φράση : " μετανοείτε ήγγικεν γαρ η Βασιλία των Ουρανών ".
Ας πλησιάσουμε αυτήν την φράση. " Μετανοείτε ". Μετάνοια δεν σημαίνει μόνο επισήμανση ορισμένων αμαρτιών μας,που ζητάμε την συγχώρηση του Θεού γι'αυτές. Σημαίνει και κάτι ακόμα. Αλλαγή νοοτροπίας,σκέψεων, κριτηρίων, επιδιώξεων στη ζωή μας. Δηλ.ένα νέο ξεκίνημα.
" Ήγγικεν η Βασιλεία των Ουρανών ". Γεννιέται ένα ερώτημα : Πού είναι η Βασιλεία των Ουρανών ή η Βασιλεία του Θεού; Μήπως κάπου στον ουρανό,ανάμεσα στους αστρικούς κόσμους ; Οχι βέβαια. Ο Χριστός μας απαντά : " Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί "
( Λουκ. ιζ, 21 ). Μεσα σας,στην καρδιά σας είναι η Βασιλεία του Θεού. Πότε ; Όταν οι σκέψεις,τα αισθήματά μας οι επιδιώξεις μας κατευθύνονται από το θέλημα του Θεού. Όταν δηλ.θέλουμε ό,τι θέλει ο Θεός. Και αυτό όχι αναγκαστικά, αλλά όπως ο αγαπών θέλει, ό,τι θέλει ο αγαπώμενος.
Όμως το " εντός υμών " σημαίνει και ανάμεσά σας. Η Βασιλεία του Θεού ανάμεσά μας είναι η Εκκλησία. Και μάλιστα, όταν συνέρχεται,για να επιτελέσει την Ευχαριστία, διότι η Εκκλησία υπάρχει " διά της Ευχαριστίας" και " δια την Ευχαριςτίαν " και είναι η πρόγευση της Βασιλείας του Θεού. Όπως προηγείται η συννεφιά και ακολουθεί η βροχή, έτσι προηγείται η Εκκλησία και ακολουθεί η Βασιλεία του Θεού. Είναι η Εκκλησία το " ήδη " και το " ούπω " , το όχι ακόμα, της Βασιλείας του Θεού. Η Βασιλεία τοῦ Θεοῦ πάντοτε «ἔρχεται». Σέ καθένα μας, σέ κάθε κοινωνία, σέ κάθε ἔργο, σέ κάθε ἱστορική στιγμή. «Ἔρχεται» ὅταν ἀνοιγόμαστε στήν κλήση της. Βέβαια μέ κόπο, μέ ἐπιθέσεις, ἀπ᾿ ἔξω κι ἀπό μέσα. Μέ ἐλπίδα ὅμως γιά τό φθάσιμο τοῦ Κυρίου καί τήν τελική νίκη. Εἶναι μιά θαυμάσια σκέψη νά καλλιεργοῦμε. Σέ μένα, στή φτώχεια μου μπορεῖ νά φθάσει ἡ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Σ᾿ αὐτό πού εἶμαι, πού ζῶ, πού ἐργάζομαι. Μπορεῖ νά ἔλθει στήν σκέψη καί στή ζωή μου. Ἀρκεῖ νά δεχθῶ τήν κλήση τοῦ Θεοῦ.Ἔτσι ὁ βασιλεύς τοῦ σύμπαντος ἐμπιστεύεται σέ μᾶς τήν ἐπικράτηση τῆς βασιλείας Του. Μέσα στόν καθένα μας εἶναι ἡ πόρτα, πού θ᾿ ἀφήσει τήν πραγματικότητά της ν᾿ ἀνθήσει. 
Ερώτημα δεύτερο : Τι είναι η Βασιλεία του Θεου ; Δεν είναι ένας τόπος ,που θα πάμε κάποτε, αλλά ένας τρόπος, που ζούμε από τώρα. " Εάν σπουδάζωμεν και εν ακαρεί χρόνω επι τας πύλας αυτής ( της Β.τ.Θ. ) ήξομεν. Ού γαρ μήκη τόπων, αλλά γνώμη τρόπων τα διαστήματα ταύτα ώρισται " ( Ιωαννης Χρυσόστομος ). Δεν απέχουμε δηλ. τοπικά, αλλά τροπικά από την Βασιλεία του Θεού. Ζούμε από τώρα την Βασιλεία του Θεού,όταν μέσα στην Εκκλησία,το Σώμα του Χριστού,μετέχουμε στην κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου και γινόμαστε " σύσσωμοι και συμψυχοι " με Αυτόν. Λουζόμαστε με την Χάρη του Αγ. Πνεύματος και ακτινοβολούμε αυτήν την Χάρη στην ζωή μας.
Εάν αυτό το ζούμε τώρα,προγευόμαςτε την Βασιλεία του Θεού. Εάν αυτό το χάσουμε τώρα,την χάνουμε για πάντα. " Νυν,λοιπόν, καιρος ευπρόσδεκτος,νυν ημέρα σωτηρίας "
κατέληξε ο Μητροπολίτης Κορωνείας.