Αρχική » Λαμπρό Συλλείτουργο στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη

Λαμπρό Συλλείτουργο στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη

από ikivotos.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, η μνήμη του Αγίου Αθανασίου στο φερώνυμο Ιερό Ναό του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’ και Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους ύμνους απέδωσε πολυμελής βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Ηλία Γιουρούκου.

Να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλοι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, κάτοικοι των Αθηνών, Έλληνες εξ’ Αιγύπτου και πλήθος Ελληνοαφρικανών και Αφρικανών Κληρικών και λαϊκών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β’ που με τις ευχές του και τις ευλογίες επιτελείται αυτό το έργο στην καρδιά της Κυψέλης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη και όλους όσους παρεστησαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Άγιο Αθανάσιο, τονίζοντας πως: ”Από την εορτή ας μείνει η χαρά του Αγίου Αθανασίου για να φεύγει η «σκουριά» της ψυχής”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ