Αρχική » Νέος Μητροπολίτης Βρυούλων ο Παντελεήμων

Νέος Μητροπολίτης Βρυούλων ο Παντελεήμων

από ikivotos.gr

Μητροπολίτης Βρυούλων εξελέγη από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Η εισήγηση στη Σύνοδο έγινε από τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και  έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τη Σύνοδο και έδωσε μεγάλη χαρά, όχι μόνο στον προαχθέντα Μητροπολίτη αλλά και σε όλη την Ιεραρχία του Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος που γνωρίζει και εκτιμά τον Γέροντα Ιεράρχη. Ο Επίσκοπος Θεουπόλεως Παντελεήμων γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Το 1955 ξεκίνησε να φοιτά στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την οποία αποφοίτησε το 1959. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κυρό Δωρόθεο το 1957 και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα τον Α ´. Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ. Το 1964 μετέβη στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και υπηρέτησε ως εφημέριος στην Αδελαΐδα και στη συνέχεια στο Σύδνεϋ.

Εξελέγη Τιτουλάριος Επίσκοπος Θεουπόλεως από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου την 1η  Ιανουαρίου 1971 επί Πατριάρχη Αθηναγόρα και χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Ιεζεκιήλ και τους Επισκόπους Αυστραλίας Γαβριήλ και Ζηνουπόλεως Αρίσταρχο. Ως Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διετέλεσε αρχιερατικός επίτροπος Σύδνεϋ, αρχιερατικός επίτροπος Μελβούρνης και αρχιερατικός επίτροπος Αδελαΐδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ