Αρχική » Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στον Πρωθυπουργό των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στον Πρωθυπουργό των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι

από ikivotos.gr

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτη του Ντουμπάι , Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, είχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας έφτασε στο παλάτι του Πρωθυπουργού συνοδευόμενος από Ιεράρχες του Πατριαρχείου, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αφορούσε το άνοιγμα της θρησκευτικής και πολιτιστικής αδελφοσύνης που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν τη σημασία των εγκαινίων του Καθεδρικού Ναού του Προφήτη Ηλία στο Άμπου Ντάμπι, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Ακόμη οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην κρίση που υπάρχει στη Μέση Ανατολή και την ανάγκη για ειρήνη στην Συρία, καθώς και στην διατήρηση της σταθερότητας στο Λίβανο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο πλευρές καταδίκασαν την τρομοκρατία και τις απαγωγές, καθώς και την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών του Χαλεπίου Παύλου και Ιωάννου οι οποίοι εδώ και 5 χρόνια δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ