Αρχική » Κερκύρας Νεκτάριος: “Ο άνθρωπος σώζεται μέσω της Πίστεως”

Κερκύρας Νεκτάριος: “Ο άνθρωπος σώζεται μέσω της Πίστεως”

από kivotos

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Μεσογγή της νότιας Κέρκυρας.

Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Προς Γαλάτας Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος τονίζει πως ο άνθρωπος δεν σώζεται από τα έργα του Νόμου, αλλά από τα έργα της πίστεως. “Ο Νόμος του Μωυσή απευθυνόταν σε πνευματικά νηπίους ανθρώπους, δεν μπορούσαν δηλαδή να κατανοήσουν την ύπαρξη του Θεού. Με την Ενανθρώπιση του Λόγου έχουμε τον αποκεκαλυμμένο νόμο της Αλήθειας. Αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στους Γαλάτες, ότι για τον παλαιό Νόμο έχει πεθάνει. Χρειαζόταν μεγάλη τόλμη την εποχή εκείνη, ώστε να αμφισβητήσει κανείς το Μωσαϊκό Νόμο. Ο άνθρωπος σώζεται εκ των έργων της πίστεως. Η πίστη αυτή είναι η Αποκάλυψη του Υιού του Θεού στον κόσμο.”

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι δυστυχώς μιμούνται τον παλαιό Ισραήλ ως προς το τυπικό κομμάτι της εφαρμογής των Θεϊκών εντολών. Αντιθέτως ο άνθρωπος του Χριστού Τον ακολουθεί στον ανηφορικό δρόμο, στο δρόμο της αρετής, που οδηγεί στην Αγιότητα.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να τοποθετήσουν ως κέντρο της ζωής τους το Χριστό, κυρίως αυτή την εποχή της πνευματικής κρίσης, της ραθυμίας, της αμέλειας και του συμφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ