Οικονομική ανάσα 10 εκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζεται να πάρει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από Τράπεζα για να πληρώσει τα υπέρογκα χρέη της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, θα βάλει ως εγγύηση υποθήκης τα δύο κτίρια των Γραφείων της τα οποία βρίσκονται στη διεύθυνση 8-19 East 79th Street στη Νέα Υόρκη, όπως ελέχθη στην ευρεία συνεδρίαση που έγινε στη Μητρόπολη Βοστώνης το βράδυ της Πέμπτης 1 Μαρτίου 2018.

Αναφορικά με το δάνειο, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής -CFO- ιερέας Σωτήριος π. Μπαρούντι στην αρχή δίσταζε να μιλήσει λέγοντας ότι δεν γνωρίζω ακριβώς και πόσα εκατομμύρια και από ποια τράπεζα, πλην όμως παρενέβη η κυρία Γουόλς και είπε ότι πράγματι η Αρχιεπισκοπή σκοπεύει να πάρει δάνειο ύψους $10 εκατομμυρίων, θα βάλουμε ως εγγύηση τα δύο κτίρια όπου στεγάζονται τα κεντρικά Γραφεία της Αρχιεπισκοπής, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα από ποια τράπεζα και με πόσο τόκο.

Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθηκαν ιερείς, πρόεδροι και μέλη κοινοτικών συμβουλίων, πρόεδροι και μέλη φιλόπτωχων αδελφοτήτων των κοινοτήτων. Ξεκίνησε με προσευχή που ανέπεμψε ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος.