Αρχική » ΔΩΔΩΝΗ: Με τους παραγωγούς για την κοινωνία της ανθρωπιάς και του αλληλοσεβασμού

ΔΩΔΩΝΗ: Με τους παραγωγούς για την κοινωνία της ανθρωπιάς και του αλληλοσεβασμού

από christina

Το καλό πρέπει να το γεύονται όλοι και κυρίως αυτοί οι οποίοι αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Και η ΔΩΔΩΝΗ -μία από τις μεγαλύτερες  γαλακτοβιομηχανίες της Ευρώπης– φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια η «Γεύση του καλού να φτάνει παντού», ως ένδειξη σεβασμού προς τον εμπερίστατο άνθρωπο, αλλά και ως ανταπόδοση της αποδοχής που απολαμβάνει από όλους.

Αλήθεια πρώτη: Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ από το 1963 και μετά άλλαξε τα δεδομένα στην παραγωγή προϊόντων, τα οποία έχουν ως βάση το αγνό φρέσκο ελληνικό γάλα, το οποία προέρχεται από μια ξεχωριστή φύση και από ανθρώπους που έχουν μάθει να σέβονται την παράδοση.

Αλήθεια δεύτερη: Παράλληλα με τα προϊόντα, στηρίζει την κοινωνία της Ηπείρου,  ενισχύοντας έμπρακτα τον άνθρωπο, τις αξίες, τα οράματα και τα όνειρά του, τη νέα γενιά, μέσα από δράσεις που εστιάζουν στην ιστορία, τη διατήρηση, διάδοση των ηθών και εθίμων, αλλά και του σπουδαίου πολιτισμού μιας περιοχής που έχει προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα και το έθνος.

Οι δράσεις

Πέραν του προγράμματος που υλοποιεί και που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ξεπεράσει το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ, η ΔΩΔΩΝΗ προσανατολισμένη στην ενίσχυση του επιχειρείν και της τοπικής οικονομίας έχει προχωρήσει σε συνεργασίες που αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στον τόπο, ενισχύοντας παράλληλα μέσω επιστημονικών προγραμμάτων την ενασχόληση νέων ανθρώπων με τον πρωτογενή τομέα.

Ειδική μέριμνα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που αφορά τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενώ καθημερινή υποστήριξη μέσω προϊόντων παρέχεται στις ενορίες της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που παρέχουν συσσίτια σε άπορους, αλλά και σε ιδρύματα που συνδράμουν στην ανακούφιση συμπολιτών μας που πλήττονται από την ανεργία και την κρίση.

Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα της «Γεύσης Του Καλού»: Υποστηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα σε τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα εκεί που η ΔΩΔΩΝΗ δραστηριοποιείται έντονα.

Παράδοση και ιστορία συνυπάρχουν, αφού ως κορυφαία εταιρία παραγωγής και πώλησης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή.

Μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιεί, αναλαμβάνει δεκάδες μικρές και μεγάλες δράσεις, συμβάλλοντας έμπρακτα στη στήριξη ανθρώπων και ευπαθών ομάδων, παράλληλα δε, αναπτύσσει πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας είναι συνεχείς. Στηρίζει θεσμούς, κοινωνικούς φορείς, ευπαθείς ομάδες, κοινότητες, όντας ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου.

Υλοποιεί ειδικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων της σε καθημερινή βάση για τη σίτιση απόρων και τη στήριξη κοινωφελών οργανισμών, που ασχολούνται με το παιδί, τα άτομα με ειδικές ικανότητες, αλλά και τους απόμαχους της δουλειάς και όχι της ζωής.

Από τους πρώτους μήνες του 2017 μέχρι και σήμερα έχει διαθέσει περισσότερους από 100 τόνους ελληνικού παραδοσιακού γιαουρτιού, φέτας και άλλων προϊόντων της , σε κοινωφελείς οργανισμούς, ιδρύματα και την εκκλησία, για την ανακούφιση ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια μεγάλη οικογένεια, μαζί με τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς της στέκεται αρωγός στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΔΩΔΩΝΗ στη διαχρονική σχέση που έχει χτίσει με τους παραγωγούς της.

Αυτή τη σχέση ζωής τιμά η ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργώντας για όλους τους παραγωγούς ένα ασφαλές περιβάλλον σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το λιμάνι και καταφύγιό τους όπως την αποκαλούν.

Η Διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας έχει θέσει υψηλούς στόχους, η ΔΩΔΩΝΗ να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο μακρυά, σε κάθε γωνιά της γης, ως ο καλύτερος πρεσβευτής της Ηπείρου και της Ελλάδας, της ποιότητας και της αγνότητας των προϊόντων της που παράγονται με μεράκι και ζήλο, ζυμωμένα με την παράδοση και εμπνευσμένα από την υψηλή διατροφική τους αξία.

Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας από το 1963. Μετρώντας περισσότερο από μισό αιώνα επιτυχημένης παρουσίας και ιστορίας στην παραγωγή αγνών, ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιότητα και την πλούσια γεύση τους, διαθέτει πολύ ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, αποτελώντας σήμερα περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής γεύσης και διατροφής στις 5 ηπείρους.

Με έδρα τα Ιωάννινα, η εταιρία συλλέγει καθημερινά ακόμη και από τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου αγνό ελληνικό γάλα, το οποίο και επεξεργάζεται στη βάση της ποιότητας και της παράδοσης της εταιρίας.

Οι παραγωγοί της δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου, μία περιοχή ξεχωριστής ομορφιά, όπου φύονται περισσότερα από 2.500 μοναδικά βότανα και φυτά.

Ναυαρχίδα της εταιρίας αποτελεί η φέτα ΔΩΔΩΝΗ, η οποία η Νο1 σε πωλήσεις ΠΟΠ φέτα στην Ελλάδα κι αποτελεί σήμα κατατεθέν της εταιρίας στην ελληνική και διεθνή αγορά, ξεχωρίζοντας για την πλούσια γεύση της, την εξαιρετική της ποιότητα, αλλά και για την γνωστή σφραγίδα ποιότητας, που μόνο η φέτα ΔΩΔΩΝΗ φέρει.

Η  ΔΩΔΩΝΗ απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζόμενους εντός των ελληνικών συνόρων. Συνεργάζεται με 5.500 παραγωγούς σε 514 χωριά, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ