Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον 25χρονο υπολοχαγό μηχανικού Άγγελο Μητρετώδη και τον 29χρονο λοχία Μηχανικού Δημήτρη Κούκλατζη, που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1η Μαρτίου 2018 και κρατούνται σε φυλακή της Αδριανούπολης, διοργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου στην Ορεστιάδα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε πλήθος κόσμου, που έφτασε στην Ορεστιάδα από πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός δήλωσε: ''Σήμερα μίλησαν οι ακρίτες, σήμερα μίλησαν οι Θρακιώτες, σήμερα μίλησαν οι πανέλληνες· ότι θέλουν ειρήνη αλλά και συγχρόνως ότι δεν δέχονται να τσαλακώνεται η αξιοπρέπειά τους. Ο Έβρος είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών. Πάντα ένωνε τους λαούς και τους ανθρώπους, που όλα αυτά τα χρόνια έκτισαν υπομονετικά την ειρήνη και την αξιοπρέπειά τους. Προσευχόμεθα για τον Άγγελο και τον Δημήτρη και τις οικογένειές τους, που σηκώνουν το δικό τους Σταυρό αυτές τις μέρες και τους διαβεβαιώνουμε ότι είμεθα Κυρηναίοι στον αγώνα τους. Ευχόμεθα σύντομα να γυρίσουν κοντά μας''.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και να κρατούν ελληνικές σημαίες.