Σε αιτία πολέμου...  μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και Δικαιοσύνης έχει εξελιχθεί η απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξή του στον ρ/σ "Θέμα", αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι αφορά αποφάσεις του κ. Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από το νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

''Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας'', είπε.

''Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεκτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ'', ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Όπως πρόσθεσε: ''Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. 'Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο''.