Αρχική » Η απάντηση της Μητρόπολης Καισαριανής για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η απάντηση της Μητρόπολης Καισαριανής για το ΚΕΕΛΠΝΟ

από christina

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Καισαριανής σχετικά με δημοσίευματα γύρω από το ζήτημα της χρηματοδότησης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως σημειώνεται, το ποσό δόθηκε για δράσεις της Μητρόπολης, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν δόθηκαν στον μητροπολίτη κ. Δανιήλ που ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά στη Μητρόπολη.

Το ανακοινωθέν:

1. Για την χρηματοδότηση ελήφθησαν προβλεπόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. 

2. Τα χρηματικά ποσά κατατέθηκαν σε Τραπεζικό Λογαριασμό του νομικού προσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως ορίζεται από τους κανόνες χρηστής διαχείρισης. 

3. Η Ιερά Μητρόπολη εξέδωσε το προβλεπόμενο γραμμάτιο είσπραξης που εδόθη στο Λογιστήριο του Ιδρύματος με ευχαριστήρια επιστολή. 

4. Διευκρινίζεται ότι, τα χρήματα δεν δόθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, αλλά στην Ιερά Μητρόπολη.

5. Για την χρηματοδότηση έχει διεξαχθεί και έλεγχος από την Αρμόδια Αρχή. 

6. Η Ιερά Μητρόπολη χρηματοδοτήθηκε για να πραγματοποιήσει προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συγκεκριμένες δράσεις που εμπίπτουν στους σκοπούς του Ιδρύματος στις οποίες όμως δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβη το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επανειλημμένα το ΚΕΕΛΠΝΟ ακολουθούσε αυτή την τακτική της χρηματοδοτήσεως Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων Κοινωνικών Φορέων για να πραγματοποιήσουν σχετικές δράσεις”, αναφέρεται  στο ανακοινωθέν της Μητρόπολης Καισαριανής και παραθέτει την από 23.10.2010 έγγραφη δήλωση του διατελέσαντος Προέδρου του Ιδρύματος κ. Ιωάννου Πιερρουτσάκου  περί του θέματος. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ