Αρχική » Εσπερινός Αγάπης και λιτανεία των Λαβάρων στην Τήνο

Εσπερινός Αγάπης και λιτανεία των Λαβάρων στην Τήνο

από christina

Με την ευλογία του μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων, πλήθους πιστών, Τηνίων και επισκεπτών το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε πάνω από δέκα γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών ανά τας οδούς της πόλεως Τήνου.

Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις Αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Σεβ κ. Δωροθέου Β’.

Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, όλους όσους συνήργησαν διά την όσον ένεστιν τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και την ευπρέπεια των Ιερών Ναών.

Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, Τηνίους και επισκέπτες-προσκυνητές που κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.

Μετά το πέρας της τελετής τα λάβαρα εν πομπή επέστρεψαν στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στις Ενορίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ