Αρχική » Υπερηφάνεια για τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Υπερηφάνεια για τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

από christina

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής τρισάγιο στην μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, συγκινημένος, αναφέρθηκε στον 34χρονο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. «Ο Γιώργος Μπαλταδώρος αγαπούσε την πατρίδα και ήθελε ακόμη και να θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας. Αυτός ο νέος χάρισε τη ζωή του στην Ελλάδα και στην πίστη μας. Ηταν υπόδειγμα ανθρώπου. Δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τέτοιο στις ημέρες μας, σε μια περίοδο ειρήνης».

Προ της απολύσεως μάλιστα άπαντες έψαλαν τον Εθνικό Υμνο και φώναξαν «Αθάνατος» για τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, τον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου όταν το μαχητικό προσέκρουσε στη θάλασσα, μίλησαν συγκινημένοι και αρκετοί ακόμα Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας.

O Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης παίρνοντας αφορμή από την παρουσία των εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς στην Θεία Λειτουργία, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την λύπη του για τον άδικο χαμό του Ήρωα Σμηναγού της Π.Α. Γιώργου Μπαλταδώρου, τονίζοντας την θυσιαστική αγάπη που επιδεικνύουν όλοι, εξασφαλίζοντας με οποιοδήποτε κόστος όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την Ειρήνη της Πατρίδος μας, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους, μεταφέροντας τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη».

Διαβάστε ακόμη: Δημητριάδος: ’’Ο αδικοχαμένος πιλότος μας ένωσε το Έθνος”

Τρισάγιο για τον αδικοχαμένο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο από τον Mητροπολίτη Μάνης

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ