Αρχική » Λαγκαδά: ’’Ο Θεός θέλει να έχουμε Ειρήνη’’

Λαγκαδά: ’’Ο Θεός θέλει να έχουμε Ειρήνη’’

από christina

Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά, της περιοχής Μεγάλης Βόλβης, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Κυριακή του Θωμά, κατά το διήμερο της 14ης και 15ης Απριλίου.

Την εσπέρας της παραμονής της εορτής του Αγίου Αποστόλου Θωμά, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως, ενώ προς της ενάρξεως και υπό των ήχων της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος του Αποστόλου Θωμά, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού και στην παρακείμενη ομώνυμη Λίμνη.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Διονύσιος Νικολαΐδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ρεντίνης ο οποίος και τόνισε ότι ο Απόστολος Θωμάς, αποζητούσε την προσωπική συνάντηση με τον Αναστημένο Χριστό, και ενώ παρέμενε δύσπιστος στο γεγονός Αυτό, όταν ο Κύριος ανταποκρίθηκε στην επιθυμία του αυτή, εκείνος αμέσως προέβει στην συγκλονιστική Ομολογία Πίστεως «ο Κύριος μου και ο Θεός μου», μετατρέποντας τον εαυτό του σε έναν διαπρύσιο κήρυκα του Ευαγγελίου, ο οποίος έφτασε στα πιο αφιλόξενα μέρη της γης, θυσιάζοντας και τον εαυτό του για την Αγάπη του Χριστού και την Ελπίδα της Αναστάσεως. 

Την Κυριακή του Αντίπασχα, στον ως εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε μετά πάσης λαμπρότητος η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαγκαδά, ενώ τους αναστάσιμους ύμνους της εορτής απέδωσε αντιπροσωπία της Παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας της Ακαδημίας Μουσικής «Ειρμός».

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά είπε: ”Η σημερινή ημέρα είναι μία ευκαιρία να δει ο καθένας μας την προσωπική του απιστία και αδυναμία. Ο Κύριος έρχεται και μας δείχνει σημεία πολλά για να μας απαντήσει όταν αυτή η απιστία μας είναι καλής προαιρέσεως. Το θέμα είναι αν εμείς αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η αλήθεια και αν εμείς μπορούμε να αφήσουμε και να αποκόψουμε οτιδήποτε είναι σάπιο και αρρωστημένο, γιατί ότι αποκόπτεται από την Χάρη του Θεού, μπορεί στα μάτια των ανθρώπων να έχει μία εικόνα ελκυστική, αλλά πίσω από αυτό το προσωπείο, κρύβεται η σήψη και φθορά. Ο Θεός θέλει να έχουμε Ειρήνη”, σημείωσε.

Ερμηνεύοντας το Λόγο του Αναστάντος Χριστού «Ειρήνη υμίν» πρόσθεσε ότι ”πόσο πολυπόθητο αλλά ταυτόχρονα και πόσο δυσεύρετο αγαθό είναι. Θα πρέπει να υπάρχει και εσωτερική αλλά εξωτερική ειρήνη. Ο Ιησούς Χριστός όταν εισέρχεται και όπου εισέρχεται, φέρνει την αληθινή Ειρήνη και την Ευλογία Του, η οποία πηγάζει μέσα από την Αγάπη της θυσιαστικής προσπάθειας της συνύπαρξης των πάντων”. 

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη λύπη του για τον άδικο χαμό του Σμηναγού της Π.Α.  Γ. Μπαλταδώρου, τονίζοντας την θυσιαστική αγάπη που επιδεικνύουν όλοι, εξασφαλίζοντας με οποιοδήποτε κόστος όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την Ειρήνη της Πατρίδος μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ