Αρχική » Η εορτή της Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο

Η εορτή της Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο

από kivotos

Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο εόρτασε ο ακριτικός λαός μας την εθνική και συγχρόνως θρησκευτική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ.  Γεώργιος, Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, συνευχομένων του  Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού. Την ημέρα της εορτής της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου, πλαισιούμενος από τους αρχιερείς. Ο κ. Δαμασκηνός προέστη προέστη της Δοξολογίας και τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης. Από του ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος. Ακολούθησε μεγαλειώδης μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωσταντίνος Βασιλειάδης, ο σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, οι εκπρόσωποι των λοιπών αρχών, των φορέων και πλήθος κόσμου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ