Αρχική » Νικηφόρος: “Θα πεθάνω πιο νωρίς από τον Αρχιεπίσκοπο – Δεν διεκδικώ…”

Νικηφόρος: “Θα πεθάνω πιο νωρίς από τον Αρχιεπίσκοπο – Δεν διεκδικώ…”

από christina

Στην τηλεόραση του Σίγμα παραχώρησε ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, σχετικά με τις χθεσινές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου με την καθαίρεση του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση. 

Ο Μητροπολίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των διαρροών των πρακτικών των συνεδριάσεων της Συνόδου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Κύκκου αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο παρασκήνιο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών. Σενάρια, τότε, τον ήθελαν να αναλαμβάνει με την πάροδο 5 ετών. Κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν ισχύει, αφού ο ίδιος με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, θα πεθάνει, όπως είπε, νωρίτερα από τον Αρχιεπίσκοπο.

Όπως ανέφερε, δεν διεκδικεί τον θρόνο, ενώ για πρώτη φορά αποκάλυψε τι είπε στον Αρχιεπίσκοπο σε συνάντηση που είχαν στο Μετόχι Κύκκου τότε. Είχε πει «θα γίνεις Αρχιεπίσκοπος και θα υλοποιήσεις οράματα. Εγώ δεν δέχομαι προθεσμίες. Θα μείνει εκεί πέρα, τού είπα, για όσα χρόνια του δώσει ο Θεός. Δεν μπορώ να λέω ψέματα, είμαι Αρχιερέας».

Παράλληλα τόνισε, ότι ο Μακαριότατος είπε ότι τα πρακτικά τα έχουν όλοι οι αρχιερείς. Δεν φοβάμαι δημοσιοποίηση. Ό,τι λέω εντός Συνόδου, το λέω και εκτός. Με οργίζει η αποσπασματική δημοσιοποίηση που τραυμάτισε την αλήθεια των γεγονότων. Προέρχεται από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος πήρε δήλωσή μου ειρήσθω εν παρόδω. Η Σύνοδος είναι Εφετείο, μόνο ως τέτοιο λειτουργεί. Ουδέποτε εκδικάσαμε την υπόθεση του Στυλιανού Σάββα.

«Δολοφόνησαν τις τοποθετήσεις μου. Είχαν δει τοποθετήσεις μου. Ουδέποτε εκδικάστηκε η υπόθεση και πάρθηκε αθωωτική απόφαση. Μια φορά καταδικάστηκε και αυτή ήταν χθες», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Λέω, άρχισαν να αναπτύσσονται οι δελφίνοι της διαδοχής του αρχιεπισκοπικού θώκου;», διερωτήθηκε.

«Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου. Έχω αρνητικές εμπειρίες προηγούμενων Αρχιεπισκοπικών εκλογών. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να μη σπιλώνεται το όνομά μου και η υπόληψή μου. Έστησα ένα όνομα και δεν επιτρέπω σε κανέναν τυχάρπαστο να με λοιδορεί», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ