Αρχική » Υποδοχή της «Παναγίας της Βουλκανιώτισσας» στην Καλαμάτα

Υποδοχή της «Παναγίας της Βουλκανιώτισσας» στην Καλαμάτα

από christina

Την θαυματουργό και ιστορική Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας θα υποδεχθεί σήμερα, Tετάρτη 25 Απριλίου στις 7 μ.μ., η πόλη της Καλαμάτας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα επί των οδών Ψαρών και Σόλωνος (έμπροσθεν Δικαστικού Μεγάρου). 

Η Χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας με λιτανευτική πομπή θα φθάσει στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, όπου και θα εναποτεθεί για 8ήμερο προσκύνημα.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας πρσκαλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει τόσο στην υποδοχή όσο και στη Δοξολογία που θα ακολουθήσει, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

«Την Τετάρτην 25ην Απριλίου ε.έ. το εσπέρας καί ώραν 7:00  επί της οδού Ψαρών (έμπροσθεν Δικαστικού Μεγάρου), θα υποδεχθούμε την Ιερὰν καί Θαυματουργὸν Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΗΣ, κατερχομένης δια 4ον έτος εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου εις την πόλιν της Καλαμάτας.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευσις δια των οδών Σόλωνος, Θεμιστοκλέους και Αριστείδου  προς τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Αικατερίνης, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία επί τη Υποδοχή και Ιερά Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκον, υπό του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας Κυρίου Χρυσοστόμου. 

Η Ιερά Εικών θα παραμείνει εις τον Ιερόν Ναόν επί 8/ήμερον, από 25ης Απριλίου έως 2ας Μαΐου. 

Καθημερινώς θα τελούνται, το πρωί από ώρας 7:30 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα από ώρας 6:30 ο Εσπερινός και η Iερά Παράκλησις.

Κατά τήν διάρκειαν του 8/ημέρου προσκυνήματος εις τον Ιερόν Ναόν θα γίνεται συλλογή Φαρμάκων, τα οποία έπειτα θα παραδοθούν στο Δημοτικό Ιατρείο της πόλεώς μας δια ανασφαλίστους και απόρους συνανθρώπους μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ