Αρχική » Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Αλβανία

Ιστορική επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Αλβανία

από christina

Eπίσημη επίσκεψη στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας -για πρώτη φορά- πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας  κ. Αναστασίου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2018.

Κατά την άφιξή του στα Τίρανα και μετά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Αμέσως μετά οι δύο Ιεράρχες μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος προσφώνησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, λέγοντας ότι «με αισθήματα ολοψύχου αδελφικής αγάπης και βαθυτάτης τιμής, Σας υποδεχόμεθα σήμερα, Άγιε Αδελφέ, Πατριάρχη Μόσχας».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Εκκλησία της Αλβανίας, ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση και φιλία που έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Οι δύο Προκαθήμενοι μαζί με τους συνοδικούς ιεράρχες που τους συνοδεύουν, πήγαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου είχαν συνομιλίες.

Το πρόγραμμα του Ρώσου Πατριάρχη περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις με τον Αλβανό πρόεδρο Ιλίρ Μέτα και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέπτεται την αλβανική πρωτεύουσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ