Αρχική » Λαμπρός ο εορτασμός των Οσίων Μετεωριτών στην Καλαμπάκα

Λαμπρός ο εορτασμός των Οσίων Μετεωριτών στην Καλαμπάκα

από christina

Με τη δέουσα λαμπρότητα κορυφώθηκαν την Κυριακή, 29 Απριλίου, οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ενοριακό ναό της Καλαμπάκας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου τον οποίο πλαισίωσαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ Θεόκλητος.

Aκολούθησε η λιτάνευση στην πόλη της Καλαμπάκας, όπου πλήθος προσκυνητών συνόδευσε την πομπή με τα Ιερά Λείψανα και την Ιερά Εικόνα.

Στο Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, τελέστηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και αργότερα η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό, όπου έγινε η απόλυση.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου από τον Χριστό, αλλά και στον εορτασμό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων που ευλογούν τον τόπο μας. Επίσης, αναφορά έκανε στη σημασία της κοινωνίας, όχι ως αριθμητικό σύνολο αλλά ως λέξη ποιοτική, που σημαίνει τη συναναστροφή μας με τον συνάνθρωπο, η οποία μπορεί να υπάρξει χωρίς τοίχους ανάμεσά μας μόνο εφόσον έχουμε κοινωνία με τον Θεό.

 Από την πλευρά του, ο Σταγών κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τους πάντες για τη βοήθεια και τη συμμετοχή στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ