Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε κατά το διήμερο 1-2 Μαΐου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής, καθώς επίσης και η Εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: ''Tο εσπέρας της παραμονής της εορτής, τελέσθηκε Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου Λαγκαδά, κατά την διάρκεια του οποίου παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος καθώς επίσης και πλήθος πιστών οι οποίοι τίμησαν τον προστάτη και έφορο της κωμοπόλεως του Ηρακλείου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ιστορικής περιοχής της Λητής.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, σημείωσε ότι η Αγία μας Εκκλησία δεν είναι κάποιο σωματείο ή οργάνωση αλλά είναι η Ζώσα Αποκάλυψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η φανέρωση του Τρισαγίου Θεού. Είναι ότι Αγιότερο και Πολυτιμότερο υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, και μαρτυρεί συνεχώς την Παρουσία του Ενός και Μοναδικού Θεού.

Ο Μέγας Αθανάσιος, υπήρξε Διάκονος και Επίσκοπος της Εκκλησίας, μεταφέροντας συνεχώς στην ζωή όλων των ανθρώπων τα μηνύματα της εμπειρίας, τα μηνύματα της Θεολογίας και όλα εκείνα τα μηνύματα τα οποία δεν υπήρξαν προϊόντα εγκεφαλικής γνώσεως αλλά αποτέλεσμα ουρανίου φωτισμού, καταφέρνοντας να συνδυάσει την Σοφία των γραμμάτων με την του Θεού Σοφία, και γι΄ αυτό υπήρξε μοναδικός και Μέγας, ενώ ακόμα και σήμερα μας προτρέπει να αγαπήσουμε την από Θεού Σοφία, η οποία ως αρχή έχει τον φόβο (σεβασμό) Κυρίου σύμφωνα με το «Η αρχή σοφίας φόβος Κυρίου» (Ψαλμ. 110:10.)''.