Αρχική » Στον Πειραία το Ι. Λείψανο του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών

Στον Πειραία το Ι. Λείψανο του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών

από kivotos

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου υποδέχτηκε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το πρωί η πόλη του Πειραιώς από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου.

Στο πρώτο λιμάνι της χώρας το λείψανο προσεκόμησε ο ηγούμενος αρχ. Δωρόθεος Θέμελης με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης “70  Ρω” του Λιμενικού Σώματος. Στην προβλήτα το Ιερό λείψανο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Βουλευτή Πειραιά κ Κώστα Κατσαφάδο, τον Διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Μετά την δέηση υπέρ υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και πάντων των ναυτιλλομένων, σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση προς τον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραία, προστάτη και πολιούχο όλων των  ναυτικών. Στον Ιερό Ναό τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, καθημερινά τελούνται το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 12:00μ. Ιερά Παράκληση και το απόγευμα στις 5:00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Τις Παρασκευές 6 & 13 Νοεμβρίου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες.

Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ