Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως, πανηγύρισε ο Iερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στον Υμηττό.

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συνεπικουρούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τον Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Παναγόπουλο, τους Εφημερίους του Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον διάλογο που συνάπτεται μεταξύ του Χριστού και της Σαμαρείτιδας, αναλύοντας τα λόγια του Κυρίου «πέντε γὰρ ἄνδρας ἔσχες, καὶ νῦν ὃν ἔχεις οὐκ ἔστι σου ἀνήρ».

Προ του «Δι’ ευχών …» τοποθετήθηκε στο μέσο του ναού απότμημα Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας προς προσκύνηση.

Τo απόγευμα στις 6:30 μ.μ. τελέστηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως στην Αγία Φωτεινή και εν συνεχεία η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Αναστασίου Τασοπούλου,, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως.