Πλήθος κόσμου, πολιτικών, ανθρώπων της τέχνης και της Εκκλησίας, κατέκλυσε το απόγευμα της Δευτέρας το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στην Αθήνα για την πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Στα βήματα του Αγίου Παϊσίου».

Πρόκειται για μία παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» και της Πεμπτουσίας, με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος γνώριζε καλά τον Αγιορείτη, έκανε μία σύντομη αναδρομή στο έργο του. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Άγιος Παϊσιος κατοίκησε στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων».

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τόνισε: «Έχω την ιδιαίτερη ευλογία να εκπροσωπώ τον Μακαριώτατο και να μεταφέρω τα συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις αυτές της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, για την οποία αξίζει έπαινος στη Μονή για το φιλανθρωπικό της έργο, αλλά και για ό,τι κάνει».

«Ο Άγιος Παϊσιος ήταν στην χειροτονία μου σε πρεσβύτερο στο Σινά», αποκάλυψε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ, διάρκειας 100 λεπτών, για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου.

Στην εκδήλωση η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον Γεώργιο Ν. Κωνσταντίνου απέδωσε ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ενώ ο Γρηγόριος Νταραβάνογλου, άρχων μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε., ερμήνευσε  τραγούδια από την Καππαδοκία, τη γενέτειρα του Αγίου Παϊσίου.