Τριάντα νέοι, ως προς τον χρόνο χειροτονίας, κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος θα παρακολουθήσουν σμινάριο Τελετουργικής, το οποίο θα λειτουργήσει, σε συστηματική, εβδομαδιαία βάση, κατά την φετινή Ιεραποστολική χρονιά, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου.

Η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας εντάσσεται στο πρόγραμμα διαρκούς επιμόρφωσης του Ιερού Κλήρου και συνεχίζει μία μακρά παράδοση λειτουργικής και τελετουργικής εμπειρίας των κληρικών της, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στις λεπτομέρειες της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας, που αποτελεί το επίκεντρο της όλης διακονίας τους.

Τον Αγιασμό ενάρξεως του Σεμιναρίου τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικώς την λογική και την στοχοθεσία του εν λόγω εγχειρήματος, επισημαίνοντας την σημασία απόκτησης λειτουργικού ήθους από τους κληρικούς. Κάλεσε τους εκπαιδευόμενους να αγαπήσουν την Λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας, να την υπηρετούν με ζήλο και συνέπεια, εισάγοντας και το ποίμνιό τους στα ενδότερά της, καθώς αυτή αποτελεί την πεμπτουσία της Ορθόδοξης πνευματικής ζωής.

Στο Σεμινάριο θα διδάξουν έμπειροι κληρικοί και τα μαθήματα θα αφορούν τις Ιερές Ακολουθίες όλου του εορτολογικού κύκλου, καθώς και την τελετουργία των Ιερών Μυστηρίων.