Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στα Βούναινα Λαρίσης.

''Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγύρισε την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη,στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών Αγίων.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος υποδέχθηκε το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Κομιστής αυτού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, αναφερόμενος στην βιωτή και το μαρτύριο του Αγίου Νικολάου, σε αυτόν πραγματικά τον αδάμαντα της πίστεώς μας.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου και η ευλόγηση των άρτων.

Την Τρίτη 9 Μαΐου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.

Κήρυκας του θείου λόγου ο Μητροπολίτης Άρτης. Ομίλησε για τον γνήσιο φίλο του Χριστού Άγιο Νικόλαο, αλλά και για την Χριστοκεντρικότητα στην καθημερινότητά μας και την Χριστοποίηση της ζωής μας.

Προ της απολύσεως, ευλογήθηκε το κόλλυβο και οι άρτοι προς τιμήν του Αγίου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέπεμψε δοξολογίες προς τον Τριαδικό Θεό και τον θεράποντά του Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο για τις χάρες και τις χαρές, που πλουσιοπάροχα παρέχονται σε όλους μας. Ακόμη, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους συνεορταστές και συμπανηγυριστές Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και τις συνοδείες τους. Επίσης, τους άρχοντες, την διοικούσα επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος, τους Ιερείς μας τους ενταύθα και τους μακράν, τον χορό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» με χοράρχη τον Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, όλους όσοι συνέβαλαν στις προετοιμασίες για την πανήγυρη με επικεφαλής τον ακάματο εργάτη του Αγίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Μπατέλη, υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την τάξη και την ρύθμιση των ιερών Ακολουθιών. Τέλος, τους ευλαβείς προσκυνητές που κατέφθασαν τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό Ρωσία, Ουκρανία και Βουλγαρία, που με την παρρησία του Αγίου προς τον Τριαδικό Θεό πραγματοποιούνται θαύματα.

Ο Άγιος σιγά σιγά περνάει τα σύνορα του Ελλαδικού χώρου και γίνεται οικουμενικός κάνοντας γνωστό το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, αφού το είναι Του πλημμύρισε από το αναστάσιμο Φως και με το μαρτύριό Του κηρύττει διαχρονικά Αυτό''.