Στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Γλυκερίας στα Λουτρά Τραϊανουπόλεως και των «Ελευθερίων» της Αλεξανδρούπολης, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως έχει προγραμματίσει:

''Εορτή Αγίας Γλυκερίας
Την Κυριακή 13 Μαΐου, εορτὴ της τοπικής μας Αγίας μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερὸς Ναὸς στα Λουτρὰ Τραϊανουπόλεως.

Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή του Τυφλού 13 Μαΐου τελέσθηκε η Αρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.

«Ελευθέρια» Αλεξανδρουπόλεως
Τη Δευτέρα 14 Μαΐου η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 98η Επέτειο των «Ελευθερίων» της και της ενσωματώσεώς της στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας και όλοι μας αναπέμπουμε τις δεήσεις και τις ευχαριστίες μας στην Παναγία την Ελευθερώτρια.

Φέτος τις εορτές των «Ελευθερίων» θα τιμήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές τελετές οι Σεβ. Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Φιλίππων κ. Στέφανος.

Την Κυριακή 13 Μαΐου το απόγευμα στις 7.00′ μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά στις 8.45′ μ.μ. η Λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεώς μας.

Την Δευτέρα 14 Μαΐου το πρωί από 7.00′-10.30′ θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά η επίσημη Δοξολογία των «Ελευθερίων» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως''