Την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του έως τώρα Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλης Κορίνθου π. Νικολάου Βαρδουνιώτη, τέλεσε την Κυριακή, 13 Μαΐου 2018, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

''Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος στην προσφώνηση του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ύψιστη τιμή, που του επεφύλαξε προάγοντάς τον στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης καθώς και για την τριετή και πλέον Διακονία του πλησίον αυτού, μέσω της οποίας απέκτησε, καθ᾿ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, την δέουσα εμπειρία ώστε να δυνηθεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ευθύνες που ανέλαβε ως Εφημέριος πλέον. Ευχαρίστησε επίσης τους Ιερείς και Διακόνους καθώς και τους πιστούς, το μελλοντικό ποίμνιό του, οι οποίοι συναθροίστηκαν με χαρά προκειμένου να προσευχηθούν κατά την Χειροτονία του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στην αντιφώνησή του, εκφράστηκε με θερμούς πατρικούς λόγους για τον π. Νικόλαο και την έως τώρα εύορκο Διακονία του και του υπέδειξε τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να επιτελεί τα της Ιερατικής αποστολής του στον κόσμο. Επιπρόσθετα, τον κάλεσε να παραμένει απλός και ταπεινός, διακονώντας από το υψηλό αξίωμα του Πρεσβυτέρου τους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Εξαμιλίων Κορινθίας, αναπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πολλά Εφημεριακά κενά της Ι. Μητροπόλεως μας.

Κατά το πέρας της Θείας Λατρείας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε και την εις Οικονόμον - Σταυροφόρον Χειροθεσία του νεοχειροτονηθέντος Πρεσβυτέρου, τιμώντας τον κατ’ αυτόν τον τρόπο για την άοκνο έως τώρα Διακονία του και την μεγάλη αγάπη του για την Εκκλησία. Επίσης δραττόμενος της ευκαιρίας προέβη και στην Χειροθεσία του Ιεροδιακόνου π. Δαμασκηνού Γεννηματά εις Αρχιδιάκονο, σε αντικατάσταση του π. Νικολάου, προτρέποντάς τον να λάβει δύναμη για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει και να μιμηθεί τον «προκάτοχό» του στην αφοσίωση και στην αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία Του'', αναφέται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Κορίνθου.