Το διετές μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt τελέσθηκε την Κυριακή του Τυφλού, 13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Γάνδης στο Βέλγιο.

Δύο χρόνια μετά την εις Κύριον εκδημία του αειμνήστου πατρός Ιγνατίου, κλήρος και λαός της Εκκλησίας που παροικεί στο Βέλγιο με προεξάρχοντα τον κατά σάρκα υιό του,  Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, εν ευχαριστιακή συνάξει, στην ενορία, την οποία ο ίδιος είχε ιδρύσει, τίμησαν τη μνήμη του και ευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο αείμνηστος π. Ιγνάτιος διαπρεπής δικηγόρος στο Βέλγιο στην εποχή του, αφού ενήργησε τα μέγιστα μαζί με τον Μητροπολίτη πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονα για την αναγνώριση της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Βελγικό κράτος, έγινε ο ίδιος κληρικός, οργανώνοντας ενορίες στην περιοχή της Φλάνδρας και προσφέροντας στην Εκκλησία τους δύο υιούς του και τον ένα γαμπρό του, όπου ως κληρικοί διακονούν, σήμερα, την Ορθοδοξία στο Κέντρο της Ευρώπης. 

Ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας τέλεσε με συγκίνηση μετά τη Θεία Λειτουργία το διετές Μνημόσυνο, ενώ στο τέλος απηύθυνε ευχαριστίες σε όσους έσπευσαν να τιμήσουν τον αείμνηστο κατά σάρκα πατέρα του δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας της Αναστάσεως που πηγάζει από την εκ νεκρών Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου παρετέθη κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.