Την Παρασκευή 1η Ιουνίου τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ι. Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο Ι. Μετόχιο Αγ. Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης.

Της ακολουθίας των Εγκαινίων προηγήθηκε ο Εσπερινός και ο Όρθρος στο Καθολικό του Μετοχίου και εν συνεχεία ο προεξάρχων Καθηγούμενος Θεοφ. Επίσκ. Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Ηγουμενοσύμβουλος Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός, οι πατέρες της Μονής, οι λοιποί πατέρες και οι πολυπληθείς προσκυνητές κατευθύνθηκαν εν λιτανεία στο Ι. Παρεκκλήσιο όπου τελέσθηκαν τα Εγκαίνια και η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως ο Καθηγούμενος ομίλησε διδακτικά και συνεχάρη τον Αρχιμ. Ονούφριο Κωστόπουλο για τους κόπους που καταβάλλει από του 2007, οπότε ανέλαβε ως Μετοχιάρης, της ανασυγκροτήσεως, επανδρώσεως και ανακαινίσεως του Ι. Μετοχίου, αλλά κυρίως για τους κόπους του προς πνευματικό καταρτισμό όχι μόνο των εγκαταβιούντων πατέρων αλλά και των πολυπληθών πνευματικών του τέκνων.

Ευχήθηκε τέλος επ’ ευκαιρία της συμπτώσεως της αποδόσεως της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Πεντηκοστής να αποκτήσουν όλοι την Χάρη του Αγ.Πνεύματος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κέρασμα στους προσκεκλημένους πατέρες στο παρά το Ι.Παρεκκλήσιο Αρχονταρίκι και στους προσκυνητές που συνέρρευσαν πλούσια μοναστηριακή δοχή.