Ιερατική σύναξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου, για την καλύτερη επικοινωνία των κληρικών. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε, επίσης, τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, π. Ανδρέα Δάρρα.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θηβών αναφέρει:

''Tην Τρίτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αλιάρτου ιερατική Σύναξη όλων των Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, υπό την αιγίδα και προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία των κληρικών μεταξύ τους, τον προβληματισμό πάνω σε ποιμαντικά θέματα, την καθοδήγηση από τον Σεβασμιώτατο σε πνευματικά και πρακτικά ζητήματα κ.ά.

Κύριος εισηγητής ήταν ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Α΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος αναφέρθηκε σε οικονομικά και διαχειριστικά θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, π. Ανδρέα Δάρρα, ο οποίος, όπως είπε, έχει μεγάλη διοικητική εμπειρία, αφού υπηρέτησε πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατόπιν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ανδρέας Δάρρας αναφέρθηκε σε διοικητικά θέματα, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για ποιμαντικά και διοικητικά θέματα''.