Με ευλάβεια υποδέχθηκαν Κλήρος και λαός απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Μητροπόλης Θεσσαλιώτιδος.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη τονίζει:

''Με ευλάβεια και χαρά υποδέχθηκαν Κλήρος και λαός απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Της υποδοχής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το ιερό λείψανο του Αγίου κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας από το Άγιον Όρος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από χωριό της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας και με την αγάπη του θέλησε να αναπληρώσει ένα κενό που υπάρχει. Στο Ιερό Προσκύνημα υπάρχει ο τάφος του Αγίου, αλλά δεν υπάρχει λείψανό Του.

Μετά την υποδοχή και την απόθεση του ιερού Λειψάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στο Προκείμενο της ημέρας και καταλήγοντας ευχαρίστησε τον π. Αντίπα για τον πολύτιμο θησαυρό που μας προσέφερε. Έχουμε πλέον τον Άγιό μας παρών και σωματικός ανάμεσά μας, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε πάλιν και πολλάκις''.