Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού, στον Πανηγυρίζοντα υπόγειο Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.

Στην Παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, στις 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ. Παύλου, πλαισιούμενος από αρκετούς Κληρικούς της Μητροπόλεως, την παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Γρηγόριου Κωνσταντέλλου με την σύζυγό του, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολάου Ψαλίδα, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Βασίλειου Βάση και πλήθος κόσμου.

Μετά τα Απόστιχα, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερόμενος με συντομία και περιεκτικά στην προσωπικότητα του Προφήτου Ηλία, που έζησε και έδρασε, σε μια εποχή γενικής αποστασίας από το θέλημα και τις εντολές Του αληθινού Θεού. 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε και περιόρισε τις αναφορές του στον Προφήτη Ηλία, αναφέροντας  δύο αντιπροσωπευτικές  αρετές του, που τον διέκριναν και τον χαρακτήριζαν σε σχέση με όλους τους άλλους : α) Τον θερμό του ζήλο, που τον έκανε να φανερώνει το θέλημα Του Θεού, με παρρησία  χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και β) Η θερμή του πίστη σε συνδυασμό με την συνεχή προσευχή-επικοινωνία που είχε με τον Θεό. 

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα και προέτρεψε και εμείς να μιμηθούμε τον Προφήτη στη δύσκολη εποχή που ζούμε και να επικαλούμαστε συχνά τις πρεσβείες του!

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο νέος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να τον έχουμε και να συνεορτάζουμε στην Ενορία μας, τον Προφήτη Ηλία, έδωσε οδηγίες το πως θα διανεμηθεί  με τάξη ο ευλογημένος Άρτος της Αρτοκλασίας. 

Πράγματι, με τάξη και κατάνυξη, όλοι πέρασαν από τον Σεβασμιώτατο λαμβάνοντας από τα χέρια του την ευχή του και τον ευλογημένο  Άρτο.

 

Ανήμερα της Εορτής, Παρασκευή 20 Ιουλίου το πρωί, συνεχίστηκαν οι εορτασμοί για τον Προφήτη Ηλία με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία με συμμετοχή αρκετών Κληρικών και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα στις 7:30 συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και Ιερά Παράκληση, και στη συνέχεια με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, δίπλα στον υπαίθριο χώρο του Ναού σε συνεργασία με την Λαογραφικό Σύλλογο Βάρης "η Σέμελη" .