Την τελευταία παράκληση τέλεσε τη Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος  στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδος.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης  χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού και Εφημέριο του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.

Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, αναφέρθηκε στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως και στην σημαντικότητα του για τους πιστούς ενώ συμβούλευσε τον νέο Πνευματικό να δέχεται με κατανόηση, αγάπη και φιλανθρωπία τις αμαρτίες των πιστών και να τους συμβουλεύει σύμφωνα με τους κανόνες της Αγίας Γραφής και των Πατέρων, καθώς κατά την διάρκεια της Ι. Εξομολογήσεως ο Πνευματικός στέκει μεταξύ ουρανού και γης, Θεού και ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Ι. Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος μετέβει στο Ι. Μετόχιο, της Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι όπου και ετέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο στην μακαριστή Γερόντισσα της Ι. Μονής Θεοφανό μοναχή, της οποίας η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθή σήμερα 14 Αυγούστου και ώρα 12η  μεσημβρινή, παρουσία του Θεοφιλ. Επισκόπου Θεσπιών κ. κ. Συμεών ως εκ προσώπου του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου.