Αρχική » Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μάτι

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μάτι

από christina

Το Μάτι, που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, θα επισκεφθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος, γνωστός και ως «πράσινος Πατριάρχης», θα τελέσει επιμνημόσυνη για τις 99 ανθρώπινες ψυχές, που βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Ο Πατριάρχης βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα όπου θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη καλεσμένος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100ετηρίδος από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1918).

Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Κολυμπάρι όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, παρουσία προκαθημένων των Ορθοδόξων εκκλησιών και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου θα μεταβεί από την Κρήτη στην Αθήνα για να παραστεί το απόγευμα στην τελετή βραβεύσεως από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις δράσεις Του υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Την επόμενη ημέρα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μάτι Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες βασει προγράμματος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με αρκετούς προκαθήμενους Εκκλησιών (Ιεροσολύμων, Κύπρου, Αλβανίας και Ελλάδας).

Όλα αυτά ενώ οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του Ουκρανικού αυτοκεφάλου κλιμακώνονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ