Αρχική » Κάντε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό ταξίδι στο Άγιον Όρος

Κάντε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό ταξίδι στο Άγιον Όρος

από kivotos

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εικαστικά αλλά και από πλευράς περιεχομένου δουλειά παρουσιάζεται πλέον και ψηφιακά στο site mountathos360.com. Πρόκειται για εικονικές περιηγήσεις (με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας) σε μονές, κελιά και σκήτες του Αγίου Όρους, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να δει εντυπωσιακές σε ομορφιά και απόλυτα ρεαλιστικές (σαν να είναι ο ίδιος και εκεί να βαδίζει στο εσωτερικό των μονών) εικόνες.

Για κάθε μονή προσφέρεται εικονική περιήγηση σε διάφορα όψεις της (εσωτερικό, εξωτερικό, το καθολικό όπως και διάφορα σημεία ενδιαφέροντος). Ακόμη, υπάρχει ιστορικό της μονής όπως και φωτογραφικό υλικό. Η όλη προσπάθεια (η οποία είναι ελληνική σε δημιουργία) είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά ήδη τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια από τις πιο σύγχρονες ψηφιακές πηγές πληροφόρησης για το «περιβόλι της Παναγίας».

Ήδη το περιεχόμενο του site προσφέρεται σε 3 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα) και όπως δηλώνουν οι δημιουργοί «Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου ιστορικού ντοκουμέντου που θα παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο. Αυτό πραγματοποιέιται με την δημιουργία ενός ιστότοπου, του mountathos360.com, μέσα από τον οποίο θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση (χωρίς κάποια χρέωση) προς όλους τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να “επισκεφτούν” το Άγιον Όρος. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσους επί παραδείγματι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, αλλά ακόμη και στις γυναίκες στις οποίες απαγορεύεται η είσοδος λόγω του Αβάτου, να δουν και να “επισκεφτούν” το Άγιον Όρος για πρώτη φορά στη ζωή τους».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ