Αρχική » Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στον Βύρωνα

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στον Βύρωνα

από christina

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ετελέσθη το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Οκτωβρίου 2018, στον γεμάτο πλήθος πιστών εορτάζοντα Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στον Βύρωνα.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και του Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Προ τα απόστιχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου που έχουμε γευτεί, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Σπατιώτης και ο λαμπαδάριος κ. Δημήτρης Μητσόπουλος με τη συνοδεία ισοκρατών.

Της Εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του ιερού ναού.

Το πρωί της Παρασκευής, 26 Οκτωβρίου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί μεθεόρτιος Εσπερινός, με το πέρας του οποίου θα ακολουθήσει η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Γιάτρισσας, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο προσκυνηματικό ιερό ναό, Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, της Μητρ. Κορίνθου και τίθεται προς προσκύνηση στον ναό μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου, στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ