Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγιοτόκου πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, συνχοροστατούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και των Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Λύδδης κ. Δημητρίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Αμορίου κ. Νικηφόρου (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως).

Στην πανηγυρική εσπερινή ομιλία του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, αναφέρθηκε στην εν Χριστώ πορεία του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου μέσα από τον Λόγο του Αγίου Συμεών, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης.

Προ της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον διακονήσαντα τον λόγο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους άρχοντες του τόπου καθώς και όλο το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του εφόρου και προστάτου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.