Να συμμετάσχει ενεργά στην ενοριακή ζωή των Ορθοδόξων της Γερμανίας είχε την ευκαιρία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία, βρέθηκε στην ενορία των Αγίων Πάντων στο Μόναχο, όπου και συμπροσευχήθηκε στην Αρχιερατική Θεία. Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. Στην ενορία βρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και κοινωνικών και άλλων φορέων που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων αναφέρθηκε στην σπουδαία αυτή ενορία που έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια, όπως και πολλοί άλλοι φορείς στη Γερμανία, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή της Μητρόπολης Γερμανίας και του Σεβασμιωτάτου κ. Αυγουστίνου και των κληρικών της μητρόπολης και φυσικά του απλού Ορθόδοξου λαού που από το υστέρημά τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλη αυτή τη βοήθεια που τόσα χρόνια προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ενορίτες και τις ενορίτισσες των Αγίων Πάντων στο Μόναχο και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα όσο και για άλλα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.

Το πρωί της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με τον Δούκα της Βαυαρίας και εκπροσώπους των αρχών του κρατιδίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Μόναχο.