Αρχική » Ο μητροπολίτης Χίου και η Χρυσή Αυγή

Ο μητροπολίτης Χίου και η Χρυσή Αυγή

από christina

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί με σφοδρότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι πάνω από όλα είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης με πυγμή και το απέδειξε κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τη σφαγή του 1822. Χωρίς να λογαριάσει κόστος και επικρίσεις και χωρίς τα μπρος-πίσω των πολιτικών δεν επέτρεψε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγονα καταθέσει στεφάνι στο οστεοφυλάκιο που βρίσκονται τα λείψανα των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, με το πρώτο στεφάνι να κατατίθεται από τον αντιστασιακό Γεώργιο Καρασούλη.

Οταν επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι ο κ. Γρέγος, παρενέβη ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ο οποίος, υπενθυμίζοντας με νόημα τα ναζιστικά εγκλήματα, είπε: «Δίπλα στη σφαγή της Χίου είναι και το Δίστομο».

Ο κ. Μάρκος, στη συνέχεια, απευθυνόμενος εμμέσως στο «κλιμάκιο» της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι η αγάπη του για το έθνος δεν του επιτρέπει να κάνει διαχωρισμό των ιστορικών γεγονότων.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο παππούς του χάθηκε το 1941, όταν η ναζιστική Γερμανία τορπίλισε το πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού στο οποίο ταξίδευε ειρηνικά για να βγάλει το ψωμί των παιδιών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ