Αρχική » Ξήλωσαν τα παγκάρια από τα νεκροταφεία

Ξήλωσαν τα παγκάρια από τα νεκροταφεία

από christina

Μία σημαντική απόφαση έλαβε ο νέος μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης. Προκειμένου να μη δεσμεύει τους πιστούς να προσφέρουν χρήματα υπέρ του φιλόπτωχου ταμείου όταν είναι φορτισμένοι συναισθηματικά, στην ουσία απαγόρευσε να στήνονται «παγκάρια» στα νεκροταφεία.

Οπως αναφέρει το site Εξάψαλμος, ο μητροπολίτης ξήλωσε όλα τα περιττά παγκάρια από το νεκροταφείο, ξερίζωσε όλα εκείνα τα καρκινώματα που αποτελούσαν μεγάλες και ανίατες πληγές στο σώμα της εργατούπολης του Περιστερίου και τα οποία συνιστούσαν μία καλοστημένη «παράγκα» ερανισμού χρημάτων για δήθεν αγαθοεργίες, αλλά στη συνέχεια διοχετεύονταν σε αλλότριους σκοπούς.

Ο Κλήμης όλο αυτό το διάστημα είχε διαπιστώσει και ο ίδιος ότι υπήρχαν παγκάρια με «ροδάκια» και σε μία επίσκεψη που πραγματοποίησε προ ημερών στο νεκροταφείο έβαλε τέλος στη μέχρι τώρα πρακτική.

Οι ιερείς μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έβγαζαν το παγκάρι έξω κατά τις κηδείες και ανακοίνωναν στον κόσμο ότι είναι  για το γηροκομείο και για τα συσσίτια. Ελεγαν στους τεθλιμμένους μέσα στον ναό: «Να ρίξετε στο κυτίον που είναι έξω κάτι για την ψυχή του ανθρώπου σας. Είναι για τα συσσίτια και το γηροκομείο».

Το θέμα με τα παγκάρια αλλά και τους δίσκους στους ναούς σε κηδείες ή μνημόσυνα, είναι από εκείνα τα οποία δημιουργούν σκιές , αλλά δίνουν και μία αρνητική εικόνα, καθώς φαίνεται πως κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συναισθηματική φόρτιση των πιστών προκειμένου να εξασφαλίσουν έσοδα είτε για συσσίτια και άλλες κοινωνικές δράσεις , ή για να εκτελεστούν κάποια έργα.

Κατά καιρούς το θέμα αυτό είχε απασχολήσει την Ιεραρχία έμμεσα ή άμεσα αλλά λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης είχε ξεχαστεί, καθώς οι ανάγκες των μητροπόλεων για κοινωνικές δράσεις είχαν αυξηθεί κατακόρυφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ