Αρχική » Ξεκίνησαν τα μεταπτυχιακά μαθήματα Νευροεπιστημών στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Ξεκίνησαν τα μεταπτυχιακά μαθήματα Νευροεπιστημών στη Μητρόπολη Λαγκαδά

από kivotos

Ένας ακόμη κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων που αφορούν τις Νευροεπιστήμες και τις λοιπές παθήσεις του εγκεφάλο ξεκίνησε στην Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, με τον αγιασμό α γίνεται στις 25 Νοεμβρίου 2015.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά, υπό την εποπτεία του Ομότιμου Κκαθηγητού Νευρολογίας κ. Σταύρου Μπαλογιάννη και της καθηγήτριας Νευρολογίας κα. Βασιλικής Κώνστας, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου για τη νόσο Alzheimer, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατός το οποίο λειτουργεί και εδρεύει στην περιοχή του Ηρακλείου-Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα εντός του προσκυνήματος της Παναγίας της Περπατούσσης. 

Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, ο οποίος στην σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντες να έχουν μία γόνιμη, καλή και παραγωγική παρακολούθηση των μαθημάτων τους και ταυτόχρονα με τις γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκομίσουν μετά την λήξη αυτής της Ακαδημαϊκής χρονιάς, να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν προς το κοινό καλό και στην βοήθεια κάθε ανθρώπου.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης και πλάνων των εφετινών μεταπτυχιακών μαθημάτων, ο καθηγητής κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, αναφέρθηκε στους στόχους οι οποίοι θα είναι, η εμβάθυνση στην θεραπεία των Νευρολογικών Νοσημάτων, μετά την ολοκλήρωση της αιτιοπαθογένειας, της νευροπαθολογίας, της νευροφυσιολογίας και  των νευρολογικών νοσημάτων.

Το έτος αυτό αφιερώνεται εις την μελέτη της αιτιολογημένης θεραπευτικής αντιμετώπισης των παραπάνω και θα διακριθεί σε δύο επιμέρους τομείς, α) την θεραπεία των οξέων νευρολογικών νοσημάτων όπως είναι το εγκεφαλικό οίδημα, η ενδοκράνιος υπέρταση, η συνεχής επιληπτική κατάσταση, οι οξείες φλεγμονώδεις περιφερειακών παθήσεων, το σύνδρομο Landry-Guillain-Barré και β) τα χρόνια νευρολογικά νοσήματα, όπως είναι η πλάγια διατροφική σκλήρυνση, η άνοια, τα εξωπυραμιδικά νοσήματα (Parkinson), οι παρεγκεφαλιδικές παθήσεις και η βιοπάθεια.

Ενώ τέλος θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στα τρέχοντα θεραπευτικά σχήματα και στις περαιτέρω προοπτικές για την μείζονα προσφορά προς τον πάσχοντα.

Καταλήγοντας την σύντομο χαιρετισμό του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά, τον Μητροπολίτη κ. Ιωάννη, για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον καθώς και αγάπη που επιδεικνύει για το ίδρυμα και την εύρυθμη λειτουργία του.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ