Αρχική » Ολοκληρώθηκε η ιερατική σύναξη της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου

Ολοκληρώθηκε η ιερατική σύναξη της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου

από kivotos

Στους φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτισε και ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην δεκαετή, «ταπεινή», όπως είπε αρχιερατεία και ποιμαντορία του, την συνοδοιπορία με τους κληρικούς της Μητροπόλεως, τους «πρώτους και άμεσους συνεργάτες στο έργο της τοπικής Εκκλησίας» και τους κάλεσε να ανανεώνουν όλοι μαζί το «χάρισμα» της ιεροσύνης, «λιτανεύοντας την ιεροσύνη τους και κάνοντας τον κόσμο Εκκλησία».

Ακολούθως  ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στους «πειρασμούς» όπως είπε του κληρικού, σημειώνοντας: «ο μεγαλύτερος πειρασμός του Κληρικού είναι να κατέβει από τον σταυρό. Νομίζομε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο, χωρίς να έχουμε διάθεση να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Η κόπωση, η κούραση, η ατονία της προσευχής και της νηστείας, η ελλιπής λειτουργική ζωή οδηγούν στην εκοσμίκευση. Ένας άλλος πειρασμός είναι η αίσθηση της πνευματικής αυτάρκειας», κατέληξε, συμπληρώνοντας πως το οικοδόμημα της ενότητας της Εκκλησίας κτίζεται με τα χαρίσματα του καθ΄ ενός μας».

Στη συνέχεια, ο γέροντας Εφραίμ, καθηγούμενος της ι. μονής Βατοπαιδίου, αναφέρθηκε στο «μυστήριο της Εκκλησίας», όπως είπε το οποία συντελείται δια των κληρικών. «Η παρουσία του Επισκόπου και του Ιερέα είναι ιεραποστολή. Η πρώτη προσφορά στο ποίμνιο είναι η Θεία Λειτουργία. Χρειαζόμαστε αυτογνωσία που οδηγεί στην Θεογνωσία. Πως γίνεται αυτό; Όταν εμπιστευόμαστε τον πνευματικό, όταν πατάμε στα βήματα των Πατέρων και προσέχουμε και δεν εμπιστευόμαστε τον λογισμό μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και φιλοξενία στους χώρους της Ακαδημίας. Ο γενικός διευθυντής τη, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς χαιρέτισε εκ μέρους του προσωπικού της τον εορτάζοντα Επίσκοπο Αμφιλόχιο, προσφέροντας του δώρο αγάπης

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ