Στις 2 Δεκεμβρίου ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας υποδέχθηκε την Τιμία χείρα του Μεγάλου Βασιλείου μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου.

Τα Ιερά λείψανα μετέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Επιφάνιος Αρβανίτης και τα παρέλαβε εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σαλαμίνος Αρχιμ. Τιμόθεος Λαιβεράς.

Kατά την άφιξη του Αγίου Λειψάνου απεδόθησαν τιμές από τα πλοία στο Ναύσταθμο, από την μπάντα του ΠΝ και ένοπλο άγημα.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τελέστηκε δοξολογία στην οποία παρευρέθησαν ο διοικητής του Ναυστάθμου, ο αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στο΄λου άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ναύτες και πολιτικό προσωπικό.

Στην Προσφώνησή του ο στρατιωτικός ιερέας Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου ανεφέρθη στην σημασία και στο σεβασμό που αποδίδει η Εκκλησία μας στα Άγια λείψανα τα οποία αποτελούν «στύλο και εδραίωμα αυτής»,.  

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας ανεφέρθη  στο ιστορικό και στη μεταφορά  του Ιερού Λειψάνου από την Σμύρνη στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Η Αγία Χείρα του Μ. Βασιλείου θα παραμείνει στον ιστορικό Ναό του Ναυστάθμου μέχρι της 8 Δεκεμβρίου 2015.