Αρχική » Πατριάρχης Μόσχας: Παράλογοι οι ιερείς που τάσσονται κατά των μέτρων

Πατριάρχης Μόσχας: Παράλογοι οι ιερείς που τάσσονται κατά των μέτρων

από christina

 

 

Να απέχουν  να επισκέπτονται τους Iερούς Nαούς, κάλεσε  τους πιστούς  ο Πατριάρχης Μόσχας  κ. Κύριλλος.

“Η εκκλησία της Ρωσίας καλείται σήμερα να εκπληρώσει αυστηρά τις υποχρεώσεις, που προτείνονται από τις υγειονομικές αρχές της Ρωσίας. Σας παρακαλώ, τις επόμενες ημέρες μέχρι να υπάρξει ειδική πατριαρχική ευλογία, να απέχετε όσο μπορείτε να επισκέπτεστε τις Εκκλησίες” ,τόνισε.

OΠροκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας,  ανέφερε ως παράδειγμα την Οσία Μαρία την Αιγύπτια η οποία έφυγε και έζησε στην έρημο για 47 χρόνια, χωρίς να δει άνθρωπο και προσευχόμενη μόνο στον Θεό.

“Όσοι σας που κάτι αντίθετο, να δώσετε το παράδειγμα της Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας, το οποίο μαρτυρεί ότι κάποιος μπορεί να σωθεί ακόμη και χωρίς να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό” – υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο κ. Κύριλλος, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα  χαρακτηρίζοντας τους κληρικούς  οι οποίοι  τάσσονται  κατά των μέτρων  για την αντιμετώπιση  της πανδημίας παράλογους.

“Μην ακούτε κανένα κήρυγμα που προέρχεται από παράλογους κληρικούς, οι οποίοι είναι κατά των μέτρων της πανδημίας, εσείς να ακούτε αυτά που σας είπε σήμερα ο Πατριάρχης σας” ,είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ