Αρχική » Ιερώνυμος: η Πολιτεία έχει λόγο στις συναθροίσεις

Ιερώνυμος: η Πολιτεία έχει λόγο στις συναθροίσεις

από christina

 

 Mε συνεχείς  παρεμβάσεις η επίσημη Εκκλησία προσπαθεί να πείσει εξηγήσει στους πιστούς γιατί αυτή η περίοδος δεν μοιάζει με καμία άλλη και γιατί πρέπει να πειθαρχήσουν στις συμβουλές των γιατρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος  έστειλε ένα ακόμη μήνυμα προς το λαό συ συνενετευσή του στον ΑΝΤ1 όπου επανέλαβε οτι η πολιτεία δεν έχει λόγο για τη Θεία Κοινωνία, έχει λόγο για τη συνάθροιση.

«Καλούμαστε να κάνουμε έναν αυτοέλεγχο, μια αυτοκριτική. Ζούμε σε μια κατάσταση απραγματοποίητη. Στο σήμερα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Όλοι μαζί. Ενωμένοι. Για να σωθεί ο άνθρωπος», ανέφερε   και διαβεβαίωσε οτι οι δομές της Εκκλησίας είναι στη διάθεση  της Πολιτείας.

Παρά τις καλές προθέσεις όλων των πλευρών η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αποφασίσει πως θα χειριστεί το άνοιγμα , έστω χωρίς πιστούς των ναών ,αφού υπάρχουν φόβοι οι πιστοί δεν θα πειθαρχήσουν  σε ότι αφορά τους ναούς της γειτονιάς τους.Την απόφαση θα την πάρει αφού συνεκτιμήσει την συμπεριφορά κληρικών και πιστών  το επόμενο διάστημα.

Το βέβαιο είναι οτι η επίσημη Εκκλησία θα πειθαρχήσει στα όποια μέτρα και θα προσπαθήσει να επηρεάσει τον λαό ώστε αυτό το Πάσχα να μην ρισκάρει την  υγεία του και την υγεία των άλλων.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ