Αρχική » Αιτωλίας Κοσμάς: Όχι ύβρις στα ιερά μυστήρια

Αιτωλίας Κοσμάς: Όχι ύβρις στα ιερά μυστήρια

από christina

Κατά  όλων εκείνων οι οποίοι με αφορμή την επιδημία στράφηκαν κατά της Εκκλησίας μίλησε μητροπολίτης Αιτωλίας κ.Κοσμάς σε τοπικό ραδιόφωνο.  «Αυτόν τον καιρό με την μεγάλη δοκιμασία αντί να γονατίσουμε και να ζητήσουμε βοήθεια και συγνώμη από τον Χριστό αφέθηκαν «χίλιοι μύριοι» ανεξέλεγκτοι και χύνουν δηλητήριο μίσους και ψεύδους κατά της Εκκλησίας, τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν αγνοεί τον κίνδυνο. Συγχαίρουμε την πολιτεία, που έλαβε δραστικά μέτρα για να προλάβει την εξάπλωση της επιδημίας. Άλλο, όμως, συμβουλὴ και υποδείξεις της επιστήμης και άλλο ύβρις και συκοφαντία για τα Ιερά Μυστήρια».

Η Μητρόπολη Αιτωλίας  ήταν απο αυτές που πήραν μέτρα για την προστασία των πιστών  περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δράσεις της.

«Είναι φοβερό και πονάω σας λέω πολύ για αυτό το πράγμα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά εφόσον τα πράγματα είναι έτσι και δεν πρέπει να προκαλέσουμε και να δημιουργήσουμε αντιδράσεις» επιση΄μανε ο κ.Κοσμάς κατανοώντας , όπως είπε όλους εκείνους οι οποίοι  δεν θα μπορέσουν οι πιστοί να λάβουν τη θεία κοινωνία, που είναι σώμα και αίμα Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως επανέλαβε οτι οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά το Πάσχα αλλά χωρίς τους πιστούς, και πως εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν  η Εκκλησία θα γιορτάσει την Ανάσταση στις 26 προς 27 Μαίου όπως προβλέπει η απόφαση της ΔΙΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ