Αρχική » Οχι της κυβέρνησης στους δημάρχους που θέλουν να μεταφέρουν το ’Αγιο Φως από σπίτι σε σπίτι

Οχι της κυβέρνησης στους δημάρχους που θέλουν να μεταφέρουν το ’Αγιο Φως από σπίτι σε σπίτι

από christina

Φρένο σε όποια σκέψη των δημάρχων να μεταφέρουν  το Αγιο Φως από σπίτι σε σπίτι με τη βοήθεια εθελοντών ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκος Χαρδαλιάς.«Δεν μπορούμε την επιτρέψουμε τη μεταφορά κατ’ οίκον του Αγίου Φωτός» δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να κάνει κάθε δήμαρχος ότι θέλει.Η ιστορία για την κατ΄οίκον διανομή άρχισε από τον δήμο Ελληνικού.

Ο  Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος , σύμφωνα με το “Έθνος” δήλωσε ότι κλιμάκιο του Δήμου, το Σάββατο 18/4 θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην πόλη. «Η συνοχή της κοινωνίας μας δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Ας ενωθούμε όλοι μαζί ως οικογένεια, με κοινό παρονομαστή την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ενθυμούμενοι πως το Φως του κόσμου, ο Χριστός, με την Ανάστασή του κέρδισε μια νίκη επί των δυνάμεων του σκότους», αναφέρει στη δήλωσή του προσθέτοντας ότι η ενέργεια για την μεταφορά του Φωτός «έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνουμε όλοι μένοντας στο σπίτι, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα της πανδημίας».

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες, «προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες, θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο το Αναστάσιμο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι στην πόλης μας”. Σε επικοινωνία του με το ethnos.gr, o κ. Κωνσταντάτος διεκυκρίνισε ότι το σχέδιο είναι έτοιμο και εφόσον το Αγιο Φως φθάσει στα χέρια της δημοτικής αρχής, περιλαμβάνει τα εξής:

Θα ενημερωθούν όλα τα νοικοκυριά προκειμένου, όσοι το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο της κάθε πολυκατοικίας ένα φαναράκι.
Περίπου 400 εθελοντές με γάντια, μάσκες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα παραλάβουν το Αγιο Φως και θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης έχοντας αναλάβει καθένας συγκεκριμένους δρόμους. Η ώρα της άφιξης του κάθε εθελοντή δεν θα έχει ανακοινωθεί για να μην περιμένει κόσμος στον δρόμο.
Αφού ο εθελοντής έχει περάσει από κάθε δρόμο, θα ακολουθούν περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ενημερώνουν τον κόσμο με ντουντούκες ότι το Αγιο Φως μοιράστηκε προκειμένου να παραλάβουν τα φαναράκια και να τα μοιράσουν στους ενοίκους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε στο ακόμη ότι για το όλο εγχείρημα που ήδη γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από τους δημότες, προηγήθηκε συνεννόηση με τους μητροπολίτες Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας στους οποίους μοιράζεται ο Δήμος ενώ οι τοπικοί ιερείς το έκαναν δεκτό με ενθουσιασμό.

Ο Δήμος Ελληνικού βρήκε αμέσως μιμητές.Τη σκυτάλη πήρε  ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας επιλέγοντας με ασφάλεια την τήρηση της θρησκευτικής παράδοσης σε συνεργασία με τις τοπικές Ενορίες!

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος,Ιωάννης Σταθάς ενημέρωσε  τους δημότες ότι “θα μοιραστεί το Άγιο Φως της Ανάστασης σε όλα τα σπίτια του Δήμου , το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου 2020, σε συνεργασία με τις ενορίες του Δήμου μας”..
Και συνεχίζει με τον τρόπο που θα γίνει αυτό: ” Όσοι δημότες το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο του σπιτιού ένα φαναράκι..
Όσον αφορά το βράδυ της Ανάστασης “θα γίνει ρίψη βεγγαλικών σε όλες τις κοινότητες του
Δήμου .
Τέλος, στην σχετική ανακοίνωση  αναφέρει ότι  “στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για το Πανηγυράκι του Αγίου
Γεωργίου στην Αράχοβα θα πραγματοποιηθούν οι κανονιοβολισμοί και οι κωδωνοκρουσίες, καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, όπως γίνεται κάθε χρόνο”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ