Για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας μίλησε στο ITV ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ Μάξιμος.

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Εκκλησίας με την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εικόνες που είδαμε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται δεν βοηθούν κανέναν.

«Αυτοί που πήγαν στους ναούς θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά γιατί δημιουργούν αναταραχή. Ο κοινός νους λέει να κάνουμε υπακοή. Αντί να κάνουμε φασαρίες ας πιάσουμε τα κομποσχοίνια να προσευχηθούμε να μας ελεήσει ο Θεός».

Αναφορικά με τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιωννίνων, είπε ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών χωρίς λαϊκούς και μόνο με το απαραίτητο προσωπικό.

«Με αυτό το τρόπο μας λένε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε, αλλά τηρώντας τα μέτρα. Σε άλλη ευκαιρία πονάμε πάρα πολύ με αυτό το μέτρο. Είναι δύσκολο αλλά είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε, να μη γίνουμε αιτία να πεθάνουν συνάνθρωποι μας. Να κάνουμε υπομονή να περάσει το Πάσχα χωρίς προβλήματα. Να δώσει ο Θεός να φύγει αυτός ο ιός».