Αρχική » Η Μητρόπολη Λαρίσης κλείνει Ναούς λόγω κρουσμάτων στους Ρομά

Η Μητρόπολη Λαρίσης κλείνει Ναούς λόγω κρουσμάτων στους Ρομά

από christina

 

Δραστικές αποφάσεις έλαβε η μητρόπολη Λαρίσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μετά τα κρούσματα διαπιστώθηκαν σε συνοικία ρομά.Η μητρόπολη αποφάσισε το κλείσιμο των ναω΄ν στη συγκεκριμένη περιοχή όλο το επόμενο διάστημα.
 

Η Μητρόπολη Λαρίσης πήρε την απόφαση να κλείσουν οι Ναοί στη συνοικία όπου έκαναν την εμφάνισή τους πολλά κρούσματα κορονοϊού.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά την πολλαπλή εμφάνιση περιστατικών ασθενών νοσούντων από κορωναιό σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της πόλης της Λάρισας και με εμφανή τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου συμβάλλοντας στον κοινόν αγώνα της τοπικής μας κοινωνίας και των Αρχών της για τον περιορισμό της πανδημίας και την προστασία ανθρώπινων ζωών, κατόπιν σύσκεψης των Προισταμένων των Ιερών Ναών της Λάρισας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Επιουσίου» με λήψη όλων των θεσπισμένων μέτρων α-σφαλείας, αποφάσισε το κλείσιμο των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων αυστηρής καραντίνας στη συγκεκριμένη συνοικία.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με πόνο ψυχής καθώς εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, προσευχή και προσδοκία όλων μας ήταν άλλα. «Του Θεού περί ημών κρείττόν τι προβλεψαμένου» (Εβρ. ια´, 40), πορευόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα «όγκον αποθέμενοι πάντα και την ευπερίστατον αμαρτίαν, δι’ υπομονής τρέχωμεν τον προκείμενον ημίν αγώνα, αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν, ος αντί της προκειμένης αυτώ χαράς υπέμεινε σταυρόν, αισχύνης καταφρονήσας, εν δεξιά τε του θρόνου του Θεού κεκάθικεν.» (Εβρ. ιβ´, 1-2). Δηλαδή, επειδή ο Θεός έχει προβλέψει κάτι καλύτερο αναφορικώς με εμάς, πορευόμαστε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα αποτινάσσοντας κάθε βαρειά σκέψη και την αμαρτία, η οποία εύκολα μας μπλέκει, τρέχοντας με υπομονή το αγώνισμα του δρόμου που ανοίγεται μπροστά μας, με τους οφθαλμούς προσηλωμένους στον Αρχηγό και χορηγό της τέλειας Πίστης Ιησού, ο οποίος χάρη της χαράς που τον περίμενε, υπέμεινε σταυρικό θάνατο, περιφρονώντας την ντροπή που του απένειμε ο κόσμος και έτσι ανέβασε την ανθρώπινη φύση στην πλέον τιμητική θέση, στα δεξιά του θρόνου του Θεού.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λάρισας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και κυρίως τις Υγειονομικές Αρχές και Υπηρεσίες του Νομού μας, για την ανύστακτη επαγρύπνηση και την προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία. Συνάμα παρακαλεί και προτρέπει όλους τους συμπολίτες μας, ιδίως τους κατοίκους της υπό αυστηρή καραντίνα συνοικίας, να συνεργάζονται με τις Αρχές και τις υποδείξεις τους, χωρίς αντιδικίες ή περιττούς εκνευρισμούς, κατανοώντας ότι μετά από τόσες ημέρες περιοριστικών μέτρων η υπομονή και οι αντοχές όλων μας έχουν δοκιμασθεί. Το να αντέξουμε όμως, είναι μονόδρομος, καθώς ο,τιδήποτε άλλο σημασιοδοτεί ανεπανόρθωτες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Θα επακολουθήσει λεπτομερές Δελτίο Τύπου αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ