Αρχική » Δικογραφίες , εντάσεις και προβληματισμός εν όψει του Πάσχα

Δικογραφίες , εντάσεις και προβληματισμός εν όψει του Πάσχα

από christina

Στην αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η όποια προσπάθεια καταβάλλει η Εκκλησία για  τον περιορισμό της επιδημίας, από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις κληρικών και πιστών  που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης.Εκτός της Εκκλησίας και η Πολιτεία έχει προβληματιστεί για τα περιστατικά απείθειας και φέρεται να εξετάζει ακόμη πιο σκληρά μέτρα εν όψει του Πάσχα. Ηδη για το Κουκάκι και την Κέρκυρα έχουν σχηματιστεί δικογραφίες , όπως επίσης δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ιερέα στη Χαλκίδα.

Οπως έγινε γνωστό , ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.

Με την Μεγάλη Εβδομάδα να θεωρείται πολύ κρίσιμη για τον περιορισμό του κορωνοϊού, η Πολιτική Προστασία προκειμένου να αποφύγει παρόμοια φαινόμενα στις εκκλησίες, κινήθηκε ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση ώστε να αποτρέψει παρόμοιες καταστάσεις ως την Κυριακή του Πάσχα.

 Υπενυθυμίζεται  οτι μόλις έγιναν γνωστά  τα περιστατικά ο κ.Χαρδιαλιάς τόνισε:«Αυτά που συνέβησαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, που ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, να επιληφθεί το θέματος. Ο κ. Τσιάρας επικοινώνησε χθες με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ανακοίνωση έξέδωσε και η Αρχιεπισκοπή. «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού» αναφέρει η Αρχιεπισκοπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ