Αρχική » Χαλκίδα: Σχεδόν 2 εκάτ. ευρώ σε φιλανθρωπίες προσέφερε η τοπική Εκκλησία

Χαλκίδα: Σχεδόν 2 εκάτ. ευρώ σε φιλανθρωπίες προσέφερε η τοπική Εκκλησία

από kivotos

Από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο Έρανος Αγάπης στη Χαλκίδα. Και με ευκαιρία αυτή την εξόρμηση για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, η Μητρόπολη Χαλκίδος οργανώνει συνάξεις ιερέων και εθελοντών την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στην Ιστιαία και το Προκόπι, όπου θα δώσει τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μητρόπολης, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών, πέτυχε να διαθέσει από τον Νοέμβριο 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015, ποσό της τάξεως των 1.937.252,67 € για το φιλανθρωπικό της έργο.
Επίσης, η τοπική Εκκλησία, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, απέδωσε φορολογία (φόρο μισθωμάτων 20%, φόρο ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.), φόρο επί κληρονομιών και δωρεών, τέλος χαρτοσήμου ενοικίων, ΕΝ.Φ.Ι.Α.) στο Κράτος, το ποσό των 78.32,34 €.

Όπως αναφέρει σχετικά σε εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος:

“Στην εποχή μας, όλοι οι άνθρωποι της γης μιλούν για την αγάπη, ζητούν την αγάπη, ελπίζουν στην αγάπη. Κι’ ενώ ο λόγος της αγάπης περίσσευσε, τα έργα της ανθρώπινης κακίας, που συναντούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε εκφάνσεις της δικής μας καθημερινής ζωής, επιβεβαιώνουν την θλιβερή διαπίστωση του ιερού Ευαγγελιστού: «δια το πληθυνθήναι την ανομίαν, εψύγη η αγάπη των πολλών» (Ματθ. 24, 12).

 Παρά την ανθρώπινη κακία, όμως, η Εκκλησία δεν παύει να ελπίζει στην αγάπη, και αυτή Της την ελπίδα, η οποία έχει υπόσταση, να την κάνει κήρυγμα ζωής προς τον κόσμο: Ελπίδα μας είναι ο Χριστός, που πρώτος μας αγάπησε μέσα στην φτώχεια μας και μας χάρισε ζωή και περίσσευμα ζωής (Ιωάν. 10, 10).
 
Η Τοπική μας Εκκλησία, με οδηγό αυτήν την αδιάψευστη ελπίδα της αγάπης του Χριστού, αγωνιά και αγωνίζεται καθημερινώς, για την ζωή εκείνων που δεν έχουν «που την κεφαλήν κλίναι» (Ματθ. 8, 20) και, σαν μάνα στοργική, ανταποκρίνεται στις αγωνίες, τους πόνους, τις θλίψεις και τους αγώνες των παιδιών Της, αλλά και τους εκτός Αυτής ευρισκομένους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος η θρησκεύματος.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουμε κι’ εφέτος τον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, από την Κυριακή 13 έως και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015. Σας παρακαλώ θερμά να συνδράμετε όλοι στον Έρανο. Κανείς ας μην κλείσει την πόρτα στους προθυμοτάτους εθελοντές της αγάπης, οι οποίοι θα διατρέξουν και φέτος τους δρόμους των Ενοριών μας για να διακονήσουν τον ανθρώπινο πόνο.
 
Όλοι μας έχουμε ανάγκη. Όλοι ίσως στερούμεθα, κι’ όμως ο Κύριος επήνεσε το δίλεπτο από το υστέρημα της πτωχής χήρας. Τώρα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσεως, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να μη χάσουμε την αγάπη και να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ενδεείς αδελφούς μας.
 
Αγαπητά μου παιδιά,
Όλοι μαζί, «μια ψυχή συναθλούντες», ας διακονήσουμε τους συνανθρώπους μας με θυσιαστική αγάπη. Αυτή η αγάπη θα μας καταστήσει αξίους, να υποδεχθούμε και να φέρουμε στην καρδιά μας την αιώνια Αγάπη, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.
 
Ευχαριστών, εκ των προτέρων, ένα έκαστον προσωπικώς για την όποια προσφορά.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ